Проведення командно-штабного навчання з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій

28 жовтня в Кризовому центрі БУВР Тиси розпочалося проведення командно-штабного навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту із розгортанням і проведенням тактичних навчань зведених загонів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Під час навчання розглядалася умовна ситуація, за якої у період з 28 по 30 жовтня 2014 року очікується переміщення активного циклону, що сформувався над Скандинавією, що призведе до значного ускладнення погодних умов на території області, яке буде супроводжуватися шквалистим вітром 20-30 м/с, поривами вітру до 35 м/с, опадами у вигляді дощу, коливанням нічної та денної температури повітря від 50 С до 00 С з подальшим зниженням температури повітря, сильними зливами. Через ускладнення погодних умов можливе виникнення аварій на електричних мережах, системах водопостачання та водовідведення, вірогідність снігових заметів на автодорогах з припиненням руху транспорту. Такий розвиток подій може призвести до виникнення на території області надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

З метою належної підготовки та проведення навчання відбувається співпраця з районними підрозділами МНС та відділами ТЕБ та НС райдержадміністрацій, а також забезпечення готовності до участі у тренуванні структурних підрозділів, матеріалів та засобів:

–  диспетчерські служби, техніка та пристрої, що забезпечують їх роботу (а саме безперебійний зв’язок та доступ до необхідної інформації, наявність положень, планів схем оповіщення);

– комплексні плани по забезпеченню безаварійного пропуску весняної повені, льодоходу та дощових паводків у 2013 році;

– положення про роботу МУВГ в період паводків та інших надзвичайних ситуаціях зі схемами та переліками оповіщення;

– відомчі аварійні бригади та придану техніку;

– аварійний запас матеріалів умови його зберігання та обліку, розрахунки потреби та наявної кількості.

Відбулося планування відповідних заходів щодо підготовки, організації та проведення зазначених штабних тренувань. Дані навчання дадуть змогу практично відпрацювати злагодженість дій усіх залучених підрозділів та служб області під час виникнення та ліквідації можливих наслідків надзвичайних ситуацій на території Закарпаття.

 

530 переглядів