Проведено зустріч українсько-румунської Робочої групи з проблем р. Тиса

На виконання діючих Регламентів українсько-румунського співробітництва у рамках впровадження Угоди між Урядом України і Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах, у період з 23 по 24 жовтня 2014 року в смт. Солотвино за участі представників БУВР Тиси, Тячівського МУВГ, Національної адміністрації «Води Румунії», Управління вод Сомеш-Тиса (Румунія) і Системи водного господарства Сігет (Румунія) відбулася зустріч Робочої групи з проблем р. Тиса.

Керівники і експерти Сторін Робочої групи проаналізували стан впровадження діючих Регламентів співробітництва з питань захисту від паводків на водотоках та внутрішніх водах, обміну метеорологічними і гідрологічними даними між Україною та Румунією, оцінки якості прикордонних вод та Регламенту про заходи, які вживаються при небезпечних і надзвичайних забрудненнях прикордонних річок, яких не можливо уникнути. Окремим питанням порядку денного зустрічі був розгляд гідротехнічних робіт на прикордонних ділянках спільного інтересу: виконаних, тих, які знаходяться в стадії виконання та запланованих.

На виконання Протокольного доручення VIII наради Уповноважених Урядів Сторін, румунські фахівці передали Українській Стороні на розгляд порівняльну таблицю витрат паводкових вод 1%, 5%, 10% забезпеченості. Керівники робочих груп відмітили, що узгодження Сторонами витрат паводкових вод сприятиме прискоренню процесу погодження Схеми стабілізації русла р. Тиса на українсько-румунській прикордонній ділянці річки.

Під час зустрічі Сторони розглянули питання щодо реалізації заходів спільного проекту HUSKROUA/0901/040 Програми ТКС ЄІСП HUSKROUA 2007-2013, а також узгодили пропозиції до робочої програми на 2015 рік Робочої групи з проблем р. Тиса, які буде передано на затвердження Уповноваженим Урядів обох країн.

За результатами проведення зустрічі керівники Робочої групи підписали відповідний Протокол.

535 переглядів