Про готовність до пропуску можливих паводків в осінньо-зимовий період говорили в Тячівській РДА

21 жовтня представники Тячівського МУВГ прийняли участь в нараді при Тячівській РДА під керівництвом заступника голови державної адміністрації Василя Каганця. На нараді були присутніми також голови сільських та селищних рад. Одним з питань, яке розглядали на нараді, було готовність Тячівського району до паводків у осінньо-зимовий період.

Головний інженер Тячівського міжрайонного управління водного господарства Микола Тхорук інформував присутніх про стан готовності протипаводкових споруд до осінньо-зимового періоду. Він зауважив, що загалом працівниками Тячівського МУВГ обстежено 24 водних об’єкти, 13 пропускних і водорегулюючих гідротехнічних споруд, підготовлено до роботи 2 пересувні насосні станції, узгоджено порядок пропуску повеневих вод в басейні р. Тересва та р. Теребля. Крім того, розроблено карти з позначенням зон можливого затоплення повеневими водами територій – близько 1, 413 тис. га та населений пунктів – 25 нас. пункти.

Начальник відділу водних ресурсів Олександра Панько доповнила доповідача розповівши, що проблемою підтоплення  населених пунктів Тячівського району є переважно місцевий стік  (потічки, струмки) та непрочищені підмостові проходи, які на сьогоднішній день знаходяться в захаращеному стані. Та ж сама проблема стосується і придорожніх кюветів та водовідвідних канав, які під час опадів забиваються та втрачають свою водопропускну здатність, в результаті чого підтоплюються дворогосподарства та вулиці.

Головам місцевих рад було наголошено, що вищевказані проблеми важливо усунути до настання сильних опадів та холодів. Також, варто відповідально відноситись до  формування на території кожного населеного пункту аварійних бригад та наповнення аварійного запасу, з метою захисту населення та сільгоспугідь у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

На засіданні також розглядалось питання паспортизації водних об’єктів та порядку надання їх в оренду.

 

Тячівське МУВГ

 

537 переглядів