Працівники Тячівського МУВГ сприяють підвищенню екологічної свідомості учнів

У зв’язку з відзначенням Дня батьківського самоврядування, 3 жовтня фахівця служби водних ресурсів Тячівського міжрайонного  управління водного господарства запросили до Діловецької ЗОШ для проведення виховного уроку з учнями 6 класів.

Темою уроку було обрано: «Водні ресурси Закарпаття». Метою уроку стало формування відповідального ставлення до навколишнього середовища, усвідомлення правил та норм поведінки на природі. Адже екологічна освіта дітей – одне із найважливіших наших завдань.

Закарпаття – найбільш забезпечена область природними водними ресурсами в Україні. На 1 км2 тут формується поверхневий стік 576 тис. м3/рік, що в сім разів перевищує загальнодержавний показник України. Нашій області природою подаровано 20 тис. км річок та понад 400 млн.м3 запасів підземних вод. Актуальним в області є питання раціонального використання водних ресурсів. Особливо в гірських і передгірських районах зберігається загроза затоплення території повенями, паводками, водною ерозією та явищами, які їх супроводжують: зсувами, селями. Спорудження дамб, водорегуляція, розчищення русел річок – одне з головних завдань водників краю.

Під час лекції учні уважно слухали та задавали питання, велася жвава дискусія. Найбільшу зацікавленість учнів привернуло питання сучасного стану та перспектив розвитку автоматизованої інформаційно-вимірювальної система для прогнозування паводків і управління водними ресурсами в басейні р. Тиса (АІВС «Тиса»).

Тячівське МУВГ

 

 

493 переглядів