Відновлення природного джерела в с.Осій

Вода! Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя.

Антуан де Сент-Екзюпері

Водні ресурси – це невичерпний природний потенціал життя, який потрібно оберігати, відновлювати та не допускати засмічення. Адже яка якість води – таке і здоров’я нації. В народі кажуть: «Без води – ні туди, ні сюди». Тому, розуміючи важливість якості водних ресурсів, за ініціативи працівників Іршавської дільниці, спільними зусиллями з представниками сільської ради та лісництва, було відновлено та впорядковано джерело в урочищі Кам’янка с.Осій.

Джерело знаходиться неподалік села і є досить популярним як серед місцевого населення, так і серед туристів, адже вода в джерелі – кришталево чиста і прохолодна та чудово втамовує спрагу.

Для покращення санітарного стану та нормального функціонування  джерела було проведено роботи з прибирання його навколишньої території  від побутового сміття, встановлення водоохоронної зони шляхом  спорудження металевої огорожі з сіткою для запобігання забруднення території та вмонтовано металевий  резервуар  з  кришкою, в якому вода поступово накопичується, а також краник для полегшення набору води в побутовий посуд.

Відтепер джерело не тільки допомагатиме втамовувати спрагу, а й полегшить можливість набору води місцевому населенню та жителям навколишніх сіл.

 

Берегівське МУВГ

554 переглядів