День Європейської Співпраці 2014

Вперше День Європейської Співпраці відбувся 21 вересня 2012 року і відзначався по всій Європі та в сусідніх країнах. Присвячені цій події заходи тривали протягом тижня 17-23 вересня і навіть за декілька днів до та після. Мета кампанії, яка проводилася під гаслом «Спільний кордон – спільні кордони об’єднують», заключалася у святкуванні досягнень співпраці між Європейськими регіонами та сусідніми країнами.

Цього року Програма прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 знову долучиться до святкування Європейського дня співробітництва – щорічного заходу за підтримки Європейської Комісії та Європарламенту, спрямованого на відзначення досягнень більш ніж 20-річної територіальної співпраці ЄС з країнами-сусідами. Інформація щодо заходів міститься на веб-сайті  www.ecday.eu.

Третій Європейський день співробітництва відзначатиметься 21 вересня 2014 року та найближчими до цієї дати днями. Сотні місцевих заходів з представлення результатів проектів або популяризації важливості територіальної співпраці проводитимуться по всій Європі за 89-ма програмами прикордонного, транснаціонального і міжрегіонального співробітництва. Багато програм і проектів вже займаються підготовкою заходів, які об’єднані спільною метою – показати місцевим громадам переваги проектів співробітництва.

Торік представники близько 40 проектів з 8 країн, які впроваджуються  у рамках програм транскордонного співробітництва ЄС, організували більш ніж 20 місцевих заходів. Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса знову бажає долучитися до відзначення Дня європейського співробітництва і планує провести семінар щодо представлення досвіду управління з реалізації заходів міжнародного співробітництва, зокрема у рамках впровадження програм транскордонного співробітництва Європейського Союзу, який відбудеться 19 вересня 2014 року о 10.00 годині в залі засідань БУВР Тиси (м. Ужгород, Слов’янська набережна, 5). Взяти участь у вказаному заході запрошені представники викладацького корпусу і студентів факультету міжнародного бізнесу та менеджменту Ужгородського національного університету, бенефіціари і партнери БУВР Тиси, а також всі бажаючі. Запрошуємо і Вас приєднатися до нас у святкуванні, приділяючи особливу увагу досягненням проектів Програми прикордонного співробітництва ЄІСП, які реалізуються між Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Україною.

Рекламний ролик англійською мовою з нагоди Дня Європейської Співпраці вже є доступним на YouTube:  www.youtube.com

 

628 переглядів