Регіональний семінар, присвячений адаптації екологічного законодавства України до права ЄС

28 серпня 2014 року в приміщенні Басейнового  управління водних ресурсів річки Тиси за сприяння Держводагентства України відбувся регіональний семінар «Плани адаптації (апроксимації) екологічного законодавства України до права Європейського Союзу».

На семінарі були присутні представники Міністерства екології та природних ресурсів України, спеціалісти водного господарства БУВР Тиси, міжрайонних управлінь водного господарства, представники Закарпатського центру з гідрометеорології, Департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації, управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Закарпатській області, Державної екологічної інспекції у Закарпатській  області, експерти Міжнародної комісії з охорони річки Дунай, а також представники неурядових громадських організацій та ЗМІ.

З вітальним словом виступили  начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак і начальник юридичного департаменту та міжнародного співробітництва Мінприроди Володимир Бучко, які привітали присутніх і розповіли про важливість виконання умов Угоди про асоціацію Україна – ЄС, зокрема у секторі навколишнього середовища, що передбачає впровадження заходів з адаптації екологічного законодавства України до права ЄС.

На семінарі виступив Олексій Ярошевич, керівник групи експертів проекту ЄС з доповіддю «Угода про асоціацію Україна – ЄС, сектор навколишнє  середовище». Сергій Вихрист, ключовий експерт проекту ЄС розповів про Національну стратегію наближення законодавства України до права ЄС у сфері охорони довкілля/водний сектор. Експерт проекту Тарас Третяк інформував про запровадження інтегрованого дозволу в Україні з урахуванням водного сектору. Насамкінець Олексій Ярошевич і Сергій Вихрист презентували План апроксимації Паводкової директиви ЄС в Україні.

 

719 переглядів