Проведено огляд русла та захисних споруд на українсько-румунській прикордонній ділянці р. Тиса

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах та програми заходів робочої групи з проблем р. Тиса, 26 серпня на українській та 27 серпня на румунській території за участі представників БУВР Тиси, Тячівського МУВГ, Міністерства довкілля і лісового господарства Румунії, Управління вод Сомеш-Тиса (Румунія) і Системи водного господарства Сігет (Румунія) відбулася зустріч керівників та експертів Сторін робочої групи з проблем р. Тиса з оглядом спільних прикордонних ділянок р. Тиса.

Під час проведення заходу на території України учасники оглянули берегоукріплення правого берега р. Тиса поблизу м. Тячів, захисну дамбу р. Тиса в с. Хмелів, автоматизовану станцію в с. Ділове.

На лівому (румунському) березі р. Тиса експерти Сторін оглянули дамбу та берегоукріплення в районі водозабору в с. Кречунешті, стан виконання робіт з берегоукріплення в районі в с. Ремец,стан русла річки поблизу с. Сарасеу. Щодо останнього, Українська Сторона погодила попередньо надану Румунською Стороною документацію з виконання робіт з розчистки русла р. Тиса на зазначеній ділянці, а також звернулася до Румунської Сторони з проханням розглянути питання розчистки додаткового русла вздовж лівого берега р. Тиса на цій ділянці, що дасть можливість зменшити навантаження на правий еродований берег річки.

В рамках зустрічі Румунська Сторона передала погодження попередньо наданого Українською Стороною робочого проекту «Розчистка русла р. Тиса в районі ПЗ 254 м. Тячів Закарпатської області».

Під час проведення зустрічі Сторони розглянули актуальні питання українсько-румунського співробітництва у галузі водного господарства на прикордонних водах, план проведення подальших робочих зустрічей, а також підготовку до ІХ наради Уповноважених Урядів. Зокрема, Сторони здійснили взаємний обмін інформацією щодо законодавчої процедури виконання робіт з розчистки русел річок на обох територіях. Українська Сторона звернулася з проханням про надання нормативного документу, який регулює виконання зазначених робіт на румунській території.

За підсумками проведення зустрічі в м. Сігету-Мармацієй керівники української і румунської частин робочої групи з проблем р. Тиса підписали відповідний Протокол.

513 переглядів