Потужні зливи завдали шкоди мешканцям смт.Воловець

У зв’язку з потужними зливами 12 серпня, які тривали з 2:20 год до 14.30 год, значно піднявся рівень води в річках Вича, Волівчик, їхніх притоках та водовідвідних канавах. Внаслідок негоди у мешканців смт.Воловець по вулиці Дружби змило городи, по вулиці Підгірній зафіксовано два зсуви берега річки Волівчик висотою більше десяти метрів.

Водовідвідна канава між залізницею та вулицею Пушкіна не змогла прийняти всю дощову воду і залила вулицю, вода потрапила у підвали будинків № 10 по вул. Пушкіна, № 46, 48 по вул. Карпатська, адмінбудівлі селищної ради.

Аналогічна ситуація з водовідвідною канавою сталася в районі вулиці Лесі Українки – залито підвали будівлі ТОВ “Полімертехніка”. Нерозчищені Автодором канави вздовж дороги по вул. Першотравневій призвели до заливу двору дитячого садочка № 4. Однак, працівникам закладу вдалося відвести воду і недопустити її проникнення в цокольний поверх.

Потужний зсув схилу перекрив рух у верхній частині вулиці Шевченка. Бурхлива течія Волівчика розмила береги в районі водозабору, в зв’язку з чим виникли тимчасові проблеми з постачанням населення селища питною водою, які на даний момент ліквідовано працівниками комунального підприємства. Також, ведуться і інші роботи по ліквідації наслідків. Однак, наявна в комунальному підприємстві техніка не дозволяє швидко розчистити зсув і оперативно відновити рух по вул.Шевченка.

На щастя обійшлося без жертв, травм і значних руйнувань. Районною діючою комісією, до складу якої входить і працівник Мукачівської дільниці та дільниці гірських річок Іванченко С.М., з виїздом на місце подій встановлено, що незважаючи на перераховане, ситуація в селищі не є надзвичайною, а отже, наслідки негоди слід долати власними силами.

На сьогоднішній день ведуться роботи по розробці проекту «Берегоукріплення р. Волівчик в смт. Воловець», після виготовлення якого ММУВГ приступить до виконання робіт. На сьогоднішній день роботи з ліквідації наслідків тривають.

 

Мукачівське МУВГ

 

560 переглядів