Працівники Мукачівського МУВГ дали шанс на друге життя джерелам Воловецького та Свалявського району

Джерело – це природний вихід підземної води на земну поверхню. З джерел живляться струмки, річки, які забезпечують прісною водою жителів нашої планети. Вони відіграють важливу роль в житті людей, адже кількість водних ресурсів постійно зменшується. Обов’язком для кожного з нас є бережливе ставлення та облагородження джерел, догляд за ними, оскільки джерела зникають внаслідок заболочення місцевості та необдуманої людської діяльності.

У травні відбулось відкриття джерела та каплички на честь Похвали Пресвятої Богородиці в смт.Жденієво Воловецького району, за участі Тишівської сільської ради, православної громади, працівників Мукачівської експлуатаційної дільниці та дільниці гірських річок. З природоохоронних коштів с. Тишово по вул.Кичірній, урочище «Пикуй», було створено рекреаційний комплекс: облагороджено криницю, збудовано альтанку, зроблено озеро, де кожен зможе відчути цілющу силу святої води.

З метою збереження джерел працівниками Мукачівського управління було окультурено природні джерела:

–        в селі Родникова Гута Свалявського району, урочище «Копань», де також  для зручності доступу до джерела було встановлено дерев’яну конструкцію;

–        в селі Вовчий Свалявського району, урочище «Ждимир»;

–        ще одне джерело в селі Вовчий Свалявського району, урочище «Ждимир». Дане природнє джерело було закинутим, для нормального його функціонування було змонтовано дах, джерело обкладено камінням та розчищено, встановлено розпізнавальний знак біля нього.

Дане облагородження природних об’єктів не лише збереже їх  від заболочення, а й дозволить відвідувачам відпочити поблизу джерела, втомити спрагу та набратися чудодійної сили і енергії кришталево чистої води.

Зараз саме ці джерела отримали шанс на друге життя.

 

Мукачівське МУВГ

 

 

614 переглядів