Роботи по обкошуванню дільницями Мукачівського МУВГ

Надійність гідротехнічних споруд та їх безпечна експлуатація неможлива без належного догляду за ними. Обкошування укосів дамб спрямоване на збереження їх технічного та естетичного стану, підвищення експлуатаційних якостей та продовження строку експлуатації.

У червні такі роботи по обкошуванню були проведені Мукачівською експлуатаційною дільницею та дільницею гірських річок на міжгосподарській мережі в зоні діяльності управління, відповідно до плану доглядових робіт на 2014 рік та згідно вказівки БУВР Тиси №156 від 29 квітня 2014 року. Працівниками дільниць були виконані роботи по обкошуванню (вручну та механізмами) дамб і каналів від трав’яної рослинності на території 91,8 га.

Трав’яний покрив представлений широким видовим складом. На території зони діяльності управління поширені такі небезпечні для здоров’я людини рослини, як борщівник Сосновського та амброзія полинолиста. Відповідно до листа БУВР Тиси №01-09/598 від 22.05.2014 року та розпорядження Закарпатської ОДА від 23.05.2014 року «Про заходи щодо локалізації осередків карантинного бур´яну – амброзії полинолистої та багаторічної рослини – борщівника Сосновського» в управлінні  здійснюються заходи щодо боротьби з бур’янами, особливо небезпечними. Так, обкошена права дамба р.Латориці в м.Мукачево, с.В.Лучки, м.Мукачево-с.Ст.Давидково, с.Неліпино, лівобережна дамба р. Латориця с. Бистриця, с.Пасіка та правий берег р.Латориця м.Свалява, на каналі «Полуй» та каналі «Високобережний». Всього обкошено карантинних бур’янів на міжгосподарській мережі територією    0,79 га.

Також, управління заключило договір з Неліпинською сільською радою Свалявського району на виконання підрядних робіт по зрізуванню густої рослинності та карантинних бур’янів на суму 4801,50 грн на території площею 5000 м2 кущорізом «ZK-1200». Відповідно до договору, в червні виконані роботи по обкошенню густої трав’яної рослинності та карантинного бур’яну смуги відведення каналу «Неліпинський» в с.Неліпино на площі 0,5 га.

 

Мукачівське МУВГ

 

 

561 переглядів