Відбулась планова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних вода

Протягом 23 – 24 червня в м. Ніредьгаза, Угорщина, відбулась чергова зустріч заступників Уповноважених Урядів України і Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах. Українську делегацію на зустрічі очолював заступник Уповноваженого Уряду України, начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак, угорську делегацію – заступник Уповноваженого Уряду Угорщини, директор Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ Гашпар Боднар. На зустрічі також були присутні керівники та експерти робочих груп із захисту від шкідливої дії вод, гідрометеорології та охорони якості вод.

Основною метою зустрічі була підготовка проекту протоколу XІХ наради Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах, яка відбудеться в другій половині липня цього року. При цьому піднімались питання виконання завдань визначених на попередній нараді Уповноважених Урядів Сторін. На основі заслуханих доповідей керівників та експертів робочих груп, заступники Уповноважених Урядів констатували, що з часу проведення їх останньої зустрічі регулярно та згідно плану проводились огляди технічного стану протипаводкових споруд та об’єктів захисту від внутрішніх вод, відбори проб і оцінки якості прикордонних вод, а також діяльність у галузі гідрометеорології і водних ресурсів.

Окремими питаннями порядку денного були визначені стан реалізації спільної українсько-угорської програми розвитку системи протипаводкового захисту, поводження з твердими побутовими відходами в басейні Верхньої Тиси та спільні українсько-угорські проекти, які фінансуються за рахунок програм транскордонного співробітництва Європейської Комісії та інших міжнародних фінансових джерел.

За підсумками зустрічі був складений та підписаний відповідний протокол.

 

395 переглядів