Боротьба з розповсюдженням карантинних рослин

На виконання листа БУВР Тиси №01-09/598 від 22.05.2014 та доручення облдержадміністрації про здійснення в області комплексних заходів  щодо боротьби з  бур’янами, працівниками Берегівського МУВГ  розпочато виконання  заходів, пов’язаних з розповсюдженням карантинних рослин  на міжгосподарській меліоративній мережі.

Так, оглядачами гідротехнічних об’єктів Іршавської дільниці  бригадним методом проводяться роботи по обкошуванню каналу К-2-3 в с. Кам’янське від багаторічної рослини – борщівника Сосновського та здійснювалося обприскування локальних  ділянок  поширення  амброзії полинолистої в с.Вільхівка.

Також, відповідні роботи проводились і на Берегівській експлуатаційній дільниці. Силами оглядачів гідротехнічних об’єктів було окошено ділянки розповсюдження борщівника Сосновського поряд з правобережною дамбою р.Боржава в с.Боржава, виконувалася хімічна боротьба з амброзією полинолистою на каналі Косино-Бовтрадський та на кам’яному кріпленні греблі на р.Боржава в с.Боржава. Під час виконання робіт  використовувався хімічний гербіцид «Отаман», особливістю якого є здатність швидко та ефективно знищувати багаторічні рослини та який з-поміж інших гербіцидів є низько токсичним для людини.

Берегівське МУВГ

 

499 переглядів