Співпраця державних і громадських організацій задля захисту населення в надзвичайних ситуаціях

За дорученням БУВР р.Тиса представники Берегівського МУВГ прийняли участь в роботі конференції, організованої Угорською екуменічною службою допомоги спільно з Закарпатським центром розвитку та консультацій «Едванс», яка відбулася 14-15 травня 2014 року в приміщенні конференц-залу готелю «Гелікон» с.Яноші.

На конференцію були запрошені представники Служби з надзвичайних  ситуацій Угорщини, управління ДСНС України в Закарпатській та Івано-Франківській областях, представники органів місцевого самоврядування, а також державних та громадських зацікавлених організацій.

На конференції  обговорювалися  питання організації  захисту населення та територій в надзвичайних ситуаціях, можливі напрямки співпраці державних, громадських організацій та місцевих органів самоврядування на випадок надзвичайних ситуацій та можливі варіанти запобігання їх виникнення. Також, обговорювалися питання співробітництва угорських та українських державних та громадських організацій по запобіганню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Працівники Берегівського МУВГ детально ознайомили  присутніх зі створеним на базі управління Центром локалізації паводків та  змодельованими  варіантами  можливих  затоплень у випадку проривів дамб на рр.Тиса та Боржава, а також розповіли про розроблений Комплексний план заходів по захисту населення та територій від шкідливої дії води.

Під час другого дня конференції  її  учасників розділили на робочі групи  по напрямкам діяльності для детальнішого обговорення та пошуку шляхів і напрямків співпраці державних та громадських організацій, обміну досвідом,  виходячи із вимог  Кодексу Цивільного захисту України та інших  правових актів.

 

Берегівське   МУВГ

 

564 переглядів