Питання збереження природних ресурсів Тячівського району розглядалося на нараді Тячівської РДА

На своїй першій щотижневій нараді новопризначений голова Тячівської РДА Петро Петрович Голубка одним з пріоритетних питань порядку денного поставив питання поповнення місцевих бюджетів та збереження природних ресурсів району.

З цього приводу виступив начальник Тячівського міжрайонного управління водного господарства Михайло Іванович Шелевер, який  наголосив, що актуальним і суспільно-значимим питанням у районі залишається несанкціонований забір піщано-гравійної суміші, масове засмічення русел річок та прибережних захисних смуг, незаконної забудови водозахисних дамб. Він доповів, що до управління надходять чисельні звернення та скарги громадян та громадських організацій, яких хвилює дане питання, пояснивши, що забір піщано-гравійної суміші повинен здійснюватись законним способом з відповідними погодженнями та дозвільними документами. Це дасть можливість поповнити місцеві бюджети та зберегти природне середовище району і, відповідно до потреб, забезпечити населення гравієм та піском.

Михайло Іванович також акцентував увагу присутніх на засміченні прибережних захисних смуг, а також на тому, що є населені пункти, в яких сміття скидають прямо в річку та просив звернути на це увагу голів місцевих рад, так як забезпечення в населених пунктах чистоти і порядку належить виключно до компетенції сільських, селищних та міських рад. Михайло Іванович закликав всі контролюючі органи до співпраці задля виявлення порушників водного законодавства України та законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

 

Тячівське МУВГ

 

 

522 переглядів