Модернізація систем зрошення в Берегівському районі

Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено відновлення і модернізація систем зрошення на поливних землях.

Сільгоспвиробники Берегівського району для інтенсивного  вирощування овочевої продукції переходять на більш прогресивні сучасні методи на заміну колишніх систем поливу, які полягають в крапельному зрошенні локальних земельних ділянок невеликої площі, а не шляхом дощування.

Працівниками Берегівського МУВГ на замовлення ТОВ «Blueberry» проведено роботи по розчистці  від замулення  аванкамери та  водозабірного вузла колишньої зрошувальної насосної станції НС-8 на системі «Чорний Мочар», які будуть використані для крапельного зрошення на площі 40 га.

Розчистка від замулення виконана на каналі Мерце на довжині 100 п.м.  та розчищено водозабірний колодязь в об’ємі 30 м3. Для проведення робіт по розчистці каналу Мерце були задіяні гідравлічний екскаватор з продовженою стрілою ПМК-77 та насосний агрегат Мукачівського МУВГ.

На даний час, відповідно до проекту, змонтовано систему зрошення для поливу вже  посаджених саджанців ягід голубики на площі 11 га.

 

Берегівське МУВГ

 

620 переглядів