В міжрайонних управліннях водного господарства пройшов тиждень з охорони праці (з відео)

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також щоб вияснити, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. За рекомендацією МОП у 2014 році девіз Всесвітнього дня охорони праці – «Безпека праці та здоров`я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність відповідної тематики обумовлена тим, що сьогодні хімічні речовини та їх сполуки є одними з основних як у повсякденному житті, так і на виробництві.

Ідею проведення Всесвітнього дня охорони праці започатковано американськими та канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві – «День пам’яті загиблих працівників». Вперше в Україні Всесвітній день охорони праці відзначався в 2003 році. У цей день в більш ніж ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

З метою організації та проведення дня охорони праці в Україні та на виконання наказів Держводагентства України № 14 від 04.02.2014 р. та БУВР р.Тиса від 15.04.2014 р. в міжрайонних управліннях водного господарства створені робочі групи для забезпечення належного проведення заходів щодо запобігання нещасним випадкам.

В Берегівському управлінні проведені додаткові заходи  підвищення  рівня безпеки і умов праці  щодо  запобігання  нещасних випадків в побуті і на виробництві, в ремонтно-механічній майстерні оформлений стенд, присвячений охороні праці, особливу увагу було приділено застосуванню засобів індивідуального захисту.

Протягом 22-28 квітня 2014 року у Виноградівському міжрайонному управлінні водного господарства було проведено додаткові заходи щодо запобігання нещасним випадкам на виробництві та в побуті, профзахворюванням, підвищення рівня безпеки й умов праці.

24 квітня відбулася щорічна перевірка знань з питань охорони праці для інженерно-технічних працівників. Вступне слово мав начальник управління Коломис С.М., який наголосив на необхідність безумовного дотримання вимог правил з охорони праці та техніки безпеки. В роботі комісії прийняв участь в.о. начальника відділу Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань (ФССНВ) у Виноградівському районі  Палько В.І.

В ході атестації всі працівники показали належну підготовку з питань охорони праці, що і відображено в протоколах атестації.

25 квітня провідний інженер з охорони праці Чабрун О.П. організував та провів конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей» у ЗОШ №8 м.Виноградів. Також проведено лекцію на тему: «Шкідливі хімічні речовини, їх вплив на працівників та заходи щодо зниження їх  несприятливого впливу». За результатами конкурсу дітки отримали цікаві подарунки. З найкращих малюнків було оформлено стенд та вивішено його у вестибюлі управління.

В Мукачівському міжрайонному управлінні водного господарства з 22 квітня в рамках Всесвітнього дня охорони праці теж розпочався тиждень охорони праці. Провідним фахівцем з охорони праці Гранчак Г.П. було розроблено план заходів щодо проведення тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності з 22 по 28 квітня 2014 року в Мукачівському МУВГ. Згідно плану на базі управління розпочалося проведення теоретичних занять щодо вивчення нормативних документів з охорони праці, безпеки життєдіяльності та техніки безпеки.

22 квітня в еколого-натуралістичному центрі для учнів була проведена роз’яснювальна бесіда  на тему: «Вплив хімічних речовин на організм людини» та конкурс малюнка на тему: «Охорона праці очима дітей».

Про актуальність відповідної тематики тижня 24 та 28 квітня розповів працівникам Мукачівського МУВГ провідний фахівець з охорони праці Гранчак Г.П.

28 квітня 2014 року згідно наказу Ужгородського МУВГ проведено чергове навчання та перевірку знань з питань охорони праці інженерно-технічних працівників та робітників виробничих підрозділів управління в цілому. Перевірка знань з питань охорони праці проводилась створеною комісією в наступному складі: Морський В.І. – головний інженер управління та члени комісії: Івегеш В.В. – начальник управління, Вейгеші Й.В. – провідний інженер з охорони праці; Скоробогатов І.В. – провідний енергетик дільниці насосних станцій; Коцур О.І. – головний механік; Опаленик Н.Ю. – голова профкому. При опитуванні особлива увага була звернута на знання робітниками своїх службових обов’язків, інструкцій з охорони праці по видам робіт, знання з надання першої долікарської допомоги потерпілим та інших нормативно-правових актів з охорони праці. Для участі в роботі комісії було запрошено провідного інженера з охорони праці відділу механізації, енергозбереження та охорони праці БУВР Тиси Смочкова Г.Г.

В Тячівському міжрайонному управлінні водного господарства з 1 квітня в рамках Всесвітнього дня охорони праці розпочався місячник охорони праці. Пропонуємо Вашому перегляду презентацію про заходи Тячівського МУВГ в рамках місячника охорони праці.

Завантадення презентації може зайняти декілька хвилин. Просимо залишатися на сторінці.

531 переглядів