Розчистка від намулу каналу Верке

На численні звернення представників Берегівського МУВГ до місцевих органів самоврядування щодо питання очищення каналу Верке, на замовлення Берегівської міської ради відділом комплексного проектування «Закарпаттяводпроект» БУВР р.Тиса був розроблений робочий проект по реконструкції каналу Верке, та через відсутність коштів на його реалізацію роботи так і  не були розпочаті.

Тому, починаючи з квітня спільними  фінансовими  зусиллями   депутата міської ради Миколи Якимця та підприємців  міста,  під керівництвом працівників Берегівського МУВГ в районі очисних споруд розпочалися роботи по очистці від намулу каналу Верке.

Через сильну замуленість каналу значно зменшилась його пропускна здатність, швидкість течії дуже сповільнилась, чим значно погіршилась самоочисна здатність каналу.

Загалом здійснено розчистку каналу від намулу на довжині 300 п.м. Контроль за процесом виконання робіт особисто здійснював голова міської ради м.Берегово Бабяк З.А. спільно з спеціалістами Берегівського МУВГ.

Долучився до процесу і рекреаційний комплекс «Жайворонок-Пачірта», який за свої кошти  виконав  роботи  з очистки каналу Верке поблизу прилеглої території. Наразі продовжуються  роботи з розчистки каналу за кошти УСБ «Закарпаття» в районі спорткомплексу та термального басейну.

 

Берегівське МУВГ

 

 

589 переглядів