Річка в порядку (відео)

За чистоту прибережних смуг річок і каналів у День довкілля відповідали водники Мукачівщини. Дві бригади озброїлись рукавичками, мішками, бензопилами, аби перемогти сміття та чагарники. Працювали на двох мукачівських ділянках – біля транспортного мосту та будівельного гіпермаркету.

Їх на зеленій зоні помітно неозброєним оком, синьо-білу форму видно здалеку, так само як і роботу прекрасної половини Мукачівського міжрайонного управління водного господарства. Сміття збирати нелегко, кажуть, воно ховається у важкодоступних місцях, але береги Латориці повинні бути чисті. Жіноча бригада прибирала прибережну смугу річки біля транспортного мосту, а їх колеги наводили лад біля каналу поруч із будівельним гіпермаркетом. Тут дівчата і гілки носили, і сміття збирали, чоловіки справно пиляли і чагарники  корчували. Минулого тижня звідси вже вивезли повну машину сміття, цього разу відходів менше, але всеодно не бракує, – кілька мішків таки назбиралося. Очищають територію для того, аби збільшити пропускну спроможність каналу після сильних дощів чи паводків.

Місячник благоустрою триває, тож іще не один суботник попереду, водники повинні привести до ладу усі прибережні смуги Воловеччини, Свалявщини і Мукачівщини.

 

Джерело інформації:m-studio.net.ua та канал на Youtube телерадіокомпанії М-Студіо

 

513 переглядів