БУВР Тиси підтримує акцію «ГОДИНА ЗЕМЛІ»

Цієї суботи, 29 березня о 20:30 Ви можете віддати свій голос за планету Земля -вимкнувши світло на одну годину. БУВР Тиси запрошує всіх громадян приєднатися в суботу до акції «Година Землі».

Всесвітня акція “ГОДИНА ЗЕМЛІ” або Earth Hour є щорічною екологічною акцією, однією з найбільших світових кампаній з боротьби зі зміною клімату на планеті Земля. Започаткована у 2007 р. міжнародною природоохоронною організацією WWF (World Wide Fund for Nature) Світовим фондом дикої природи Австралії та виданням “The Sydney Morning Herald”, отримала світову підтримку у 2008 році.

Мета – залучити до кампанії людей, які, об’єднавшись у всесвітньому заклику акції “ВИМКНУТИ СВІТЛО НА ОДНУ ГОДИНУ”, одностайно продемонструють реальну боротьбу з глобальним потеплінням. Це клич почати діяти, заклик взяти на себе відповідальність й долучитися до спільної праці задля сталого майбутнього.

Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, такі як Золоті Ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі та білборд Coca Cola на Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.

Символічний акт всесвітнього єднання перед загрозою однієї з найважливіших проблем сучасності проводиться останньої суботи березня, і закликає господарства та комерційні установи на знак солідарності вимкнути необов’язкове освітлення та електричні прилади терміном “одна година”, щоб заохочувати людство до протидій змінам клімату.

Міста України разом з усім світом підтримують глобальний заклик до рішучих дій у боротьбі зі зміною клімату. Україна в 2009 році офіційно приєдналася до ініціативи «Година Землі». Так, 28 березня 2009 о 20:30 Київ, Одеса та Рівне, як і багато міст світу відключили світло на одну годину. Кількість країн – учасниць акції досягла 88, міст – більше 1,4 тисяч.

Екологічна акція «Година Землі» 27 березня 2010 року стала наймасштабнішою за всю історію свого існування, в ній взяли участь близько мільярда чоловік по всьому світу зі 120 країн, з них близько мільйона – українці. На знак солідарності було відключено підсвічування великих пірамід в Єгипті, Ейфелевій вежі в Парижі, Забороненого міста в Китаї, Ермітажу в Санкт-Петербурзі, будівлі МДУ в Москві. У пітьму занурився Манхеттен і знаменитий собор Барселони «Саграда Фамійя», творіння архітектора Гауді.

2011 року в акції прийняв учать найвищий хмарочос у світі – «Бурдж Халіфа» (Дубай, ОАЕ), а також десятки інших відомих світових будівель: Таймс-Сквер (Нью-Йорк,США), статуя Христа Спасителя (Ріо-де-Жанейро, Бразилія), найбільше колесо огляду у світі «Лондонське око» (Лондон, Великобританія), Ейфелева вежа (Париж, Франція), монумент «Брама Індії» (Делі, Індія).

У 2013 році акція «Година Землі» проходила під девізом «Твій хід – мій хід: Кинь виклик світу, щоб врятувати Планету!»

Цього року  “Година Землі” – це більше, ніж година! Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату, майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою!

Україна долучається до планетарної події. Екологи закликають всіх підтримати акцію “ГОДИНА ЗЕМЛІ”. Всесвітню подію в країні підтримують національні партнери, міста-партнери, приватні компанії та асоціації, громадські організації та об’єднання, навчальні заклади, державні організації – разом більше 50.

Реєструйтеся на ГОДИНУ ЗЕМЛІ 2014 –http://wwf.panda.org/uk/campaigns/eh14/

Більше інформації про ГОДИНУ ЗЕМЛІ – http://www.earthhour.org/

Кожен з нас може зробити свій внесок, та разом ми можемо чимало. Такий простий вчинок може мати значні результати у спонуканні людської спільноти до змін. Використовуй свою силу щодня, щоб жити у гармонії з природою! Вимикай світло, вмикай свою силу!

Долучайтеся до ГОДИНИ ЗЕМЛІ – 2014! На знак солідарності вимкніть освітлення на одну годину 29 березня 2014 року, починаючи з 20:30 за місцевим часом.

Відео про ГОДИНУ ЗЕМЛІ 2014

 

421 переглядів