«Закарпаттю – чисте довкілля»

На виконання розпорядження голови Закарпатської ОДА від 12.03.2014р. № 50 «Про благоустрій населених пунктів, проведення акції «Закарпаттю – чисте довкілля» та встановлення єдиного санітарного дня з очищення території області», відповідно до статей 6 і 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про відходи», на виконання наказу БУВР Тиси № 14 від 14.03.2013 р. та відповідних розпоряджень міжрайонних управлінь водного господарства для здійснення комплексу заходів щодо приведення території зони діяльності управлінь в належний санітарний стан 21 березня 2014 року було проведено ряд робіт по благоустрою території.

В Берегівському МУВГ цього дня було оголошено день санітарного  очищення, під час якого працівники  управління  проводили заходи по очищенню території навколо управління від побутового сміття, впорядкуванню клумб, очистка прибережних захисних смуг та лісосмуг. Працівники Іршавської експлуатаційної дільниці провели заходи з санітарної очистки прибережної захисної смуги р.Боржава с.Вільхівка-с.Гребля. Загалом, працівниками управління було впорядковано 2 сміттєзвалища, очищено 4 км прибережних захисних смуг та 1,2 км придорожніх канав, посаджено 164 дерева.

Працівники Виноградівського управління теж не залишилися байдужими та провели роботи по відновленню та облаштуванню джерела питної води в урочищі «Оночок» біля с.Онок Виноградівського району,

ліквідували стихійне сміттєзвалище (бульдозерні роботи) біля с.Фанчиково Виноградівського району, упорядкували територію управління (побілка бордюрів та дерев), провели підсипку експлуатаційної дороги гравійно-піщаною сумішшю.

Оглядачі гідротехнічних об’єктів дільниці гірських річок проводили роботи по упорядкуванню дерев’яної рослинності та вирубку чагарнику на каналі «Помийниця» біля с. Стеблівка  Хустського району. Також, проводились роботи по приведенню в належний санітарний стан водозахисної лівобережної дамби р. Тиса та прибережних захисних смуг біля смт. Вишково Хустського району.

Працівниками Мукачівського МУВГ:

– очищено та впорядковано внутрігосподарський канал К-4-1  та придорожню смугу вздовж автодороги Київ-Чоп в м.Мукачево (біля гіпермаркету «Епіцентр») від побутового сміття, ПЕТ-пляшок, дерев‘яної та чагарникової рослинності протяжністю 0,8 км, вивезено сміття – 2,5м3, всього працювало 52 працівники;

– очищено та прибрано від сміття прибережні смуги лівого і правого берегу р.Свалявка між сс.Стройне-Черник Свалявського району протяжністю  0,4 км,  вивезено сміття – 2 м3, працювало 7 працівників;

– прибрано від сміття водомірний пост в с.Поляна.

Тячівське МУВГ також прийняло участь в екологічній акції  «Закарпаттю – чисте довкілля». Працівники Тячівського міжрайонного управління водного господарства провели наступні заходи:

–     планування території  на базі управління 0,7 га.

–     Прибрано правобережні дамби від сміття в смт.Буштино – 0,625 км, в м.Тячів – 2 км.

–     Прибрано лівобережну дамбу від сміття в смт. Тересва,  р.Тересва – 1,1км.

–     Вирубано 30 дерев, висаджено – 6;

–      Ліквідовано сміттєзвалища в с.Бедевля на р.Тересва, вивезено сміття 5 м3, та в смт. В.Бичків,  вивезено 3 м3 сміття.

–     Облаштування джерела в с.Костилівка Рахівського району.

Працівники Ужгородського міжрайонного управління водного господарства теж провели санітарний день по очищенню смуги відведення міжгосподарський меліоративного каналу К-1 по довженні 3 км, який проходить біля автодороги  сполученням Ужгород – Мукачево. В акції прийняли участь працівники адмінуправління та дільниці гірських річок в загальній кількості 23 чоловіка. Також, було проведено ремонт огорожі альтанки та перехідного  дерев’яного містка через канал в с. Дубрівка.

Роботи по проведенню благоустрою ще продовжуються.

 

Берегівське, Виноградівське, Мукачівське, Тячівське та Ужгородське МУВГ

 

662 переглядів