Твір школярки 7-А класу Тересвянської ЗОШ до Дня води

З метою підвищення екологічної свідомості і обізнаності громадян щодо проблем, пов’язаних з раціональним використанням, охороною та відтворенням водних ресурсів та з нагоди відзначення 22 березня Всесвітнього дня води, відділом водних ресурсів Тячівського МУВГ було оголошено конкурс на кращий твір за темою «Вода – енергія життя» між сьомими класами загальноосвітніх шкіл Тячівського району. На розгляд організаторів конкурсу надіслали 10 творів, з яких було обрано найкращий, який пропонуємо для читачів.

Твір на тему «Вода – енергія життя»

Всім нам відомо, що тільки завдячуючи наявності води на нашій планеті з’явилось життя і існує до сьогоднішнього дня.

Важко переоцінити значення води для всього живого на Землі. Не будь води і її життєдайності сили, наша планета була б схожа на суцільну пустелю. Тільки завдячуючи воді наш світ існує у такому вигляді яким ми його бачимо сьогодні. Існування рослинного та тваринного світу і саме існування людини залежить від життєдайної сили води в різних її станах. Відсутність води – це смерть для всього живого. Тому нам вже тепер слід задуматись над тим, як ми відносимось до води, її збереження, відтворення, її якості і кількості.

Всім відомо, що кількість прісної води на Землі катастрофічно падає. Мільйони людей у всьому світі потерпають від нестачі води, тисячі і тисячі квадратних кілометрів колись родючої землі перетворюється у випалену сонцем пустелю, де немає нічого живого.

Ми з вами несемо відповідальність перед майбутніми поколіннями в тому сенсі, що якщо ми і надалі будемо забруднювати наші  річки, струмки, озера побутовими відходами і сміттям, для наших нащадків чисті води наших водотоків залишаться тільки на світлинах та на кіноплівці.

Тому звертаю вашу увагу на те, що життєдайна енергія води має бути у нашій свідомості. Пам’ятаймо, що якщо ми з вами дбатимемо про чистоту навколишнього середовища, цінуватимемо природній дар – воду, то  наші близькі, рідні, знайомі, друзі заражатимуться добрим прикладом.

Життєдайна енергія води не зникне тільки в тому випадку, якщо ми будимо про це турбуватися. Як кажуть, «не там чисто, де прибирають, а там, де не смітять!»

 

Зеленко Вероніка

Учениця  7-А класу Тересвянської ЗОШ

 

5 719 переглядів