Проблеми каналу Верке вирішували спільно

За даними Закарпатської геологомеліоративної партії снігозапаси на території області були значно нижчими за норми, переважала дещо тепла погода, внаслідок чого рівні ґрунтових вод опустились до досить  низьких відміток залягання – 1,2-2,0 м. Це, в свою чергу, призвело до обезводнення каналу Верке. Екологічний стан каналу суттєво погіршився. В зв’язку з чим Берегівське МУВГ офіційно звернулося до Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Закарпатській області з проханням надати дозвіл на початок робіт по встановленню греблі на р.Боржава до початку  нерестового  періоду.

Також, управління звернулося по допомогу до мера м.Берегово Бабяка З.А. посприяти у вирішенні проблеми  палива та пиломатеріалів, необхідних  для виготовлення та встановлення нових щитів, взамін на пошкоджені.

24 березня 2014 р. відбулась виїзна зустріч мера м.Берегово Бабяка З.А., депутата міської ради Якимець М.М., директора підприємства  «Водоканал Карпатвіз» Галайда Й.С. з представниками Берегівського управління водного господарства безпосередньо на місцевості.

Основною темою обговорення стало питання встановлення греблі на р.Боржава та відкриття шлюза на каналі Верке для швидкої подачі води в канал та покращення його екологічного стану.

Заступник начальника Берегівського МУВГ Козлюк М.Ф. детально розповів присутнім про технологію монтажу греблі, що першочергово  здійснюється підняття з флютбету і закріплення ферм Корицького, потім  проводиться вкладання настилу і встановлення огорожі і тільки після цього, з допомогою лебідки, проводиться встановлення дерев’яних щитів в пази. Також, він зауважив, що процес монтажу довготривалий і трудомісткий та потребує максимальної уваги і злагодженої дії всіх працівників.

Міський голова Бабяк З.А. запевнив присутніх, що знайде  шляхи розв’язання проблеми за допомогою меценатства. В свою чергу, депутат міської Ради Якимець М.М. та директор підприємства «Водоканал Карпатвіз» Галайда Й.С. запропонували свою допомогу у вирішенні  проблемних питань.

Протягом 25-26 березня після проведення процедури погодження з відповідними  контролюючими органами  та за сприянням мера м.Берегово, депутата міської ради Якимець М.М. та директора підприємства «Водоканал Карпатвіз» силами працівників Берегівського МУВГ було проведено встановлення греблі на р. Боржава ПК 47+50 в с.Боржава та відкриття шлюза на каналі Верке для швидкої подачі води в канал та для покращення його екологічного стану.

Берегівське МУВГ

 

 

557 переглядів