В одній із тячівських шкіл провели конкурс на кращий малюнок до Дня води

Вода є енергією всього живого. Кількість води на Землі становить майже три чверті всієї її маси і це є природною закономірністю ролі води  в житті в цілому. Для будь-якої живої матерії основним компонентом є вода. Таке ж співвідношення між водою й біологічними молекулами і для організму людини. Тому ми з Вами мусимо пам’ятати та дбати про чистоту річок, струмків та потічків як про власний організм. Для всіх живих систем вода формує структуру і визначає її життєздатність. Найвищої природної якості вода – це і є енергія життя. Власне, наука давно визнала, що все фізичне життя виникло з води. Справді, наша кров на 92% складається із «крові» Землі – води, слина людини – це близько 98% вода. Деякі відділи мозку людини також містять велику кількість зв’язної речовини, до складу якої входить вода, навіть п’ята частина складу таких твердих частин нашого тіла як кістки – чиста вода.
Вже більше 20 років в світі 22 березня відзначається Всесвітній день водних ресурсів, він же – Міжнародний день води. З 2005 року розпочалася Міжнародна декада „Вода для життя” – десятиріччя (2005-2015 рр.) для активних дій покращення забезпечення людей питною водою та умовами санітарії. Крім того, ЮНЕСКО оголосило 2014 рік Міжнародним роком водного співробітництва.

В зв’язку з цим, працівники Тячівського міжрайонного управління водного господарства привернули увагу школярів та вчителів ЗОШ №1 м.Тячів до водних ресурсів як важливої складової енергії життя всього людства, провівши 19 березня конкурс малюнку на тему «Вода та енергія».

Енергія води, як і енергія вітру, використовується людьми здавна як джерело механічної енергії, а починаючи з ХХ ст. і як джерело електроенергії. У світі побудована велика кількість гідроелектростанцій, які виробляють до 5% від загальної електроенергії, причому в деяких країнах частка електрики, виробленої на гідроелектростанціях, значно вища. Слід зазначити, що в останні роки будівництво гідроелектростанцій у світі значно скорочено, внаслідок відсутності сприятливих умов. В Тячівському районі будують міні-ГЕС на гірських річках, які також виробляють електроенергію.

Тячівське МУВГ

 

1 495 переглядів