Пам’ятаймо про красу та чистоту водних джерел

Коли її немає – відсутнє життя! Вода, що пробилася з-під землі та сточила камінь починає розливатися і стікати вниз, утворюючи джерельце або струмок. Щодня людина користується водою і навіть не замислюється над тим, що це вичерпний ресурс. Всі ми знаємо, що коли води катастрофічно мало або катастрофічно багато, настає стихійне лихо – посуха чи повінь. Також, проблемою є те, що попивши чистої джерельної води, люди  часто залишають після себе сміття, що в свою чергу приносить шкоду для джерела.

В Тячівському районі налічується більше 60 джерел, багато з них мінеральні. З давніх-давен люди, які живуть в цій мальовничій гірській місцевості, знають про цілющі властивості джерел та вірять, що обмивання водою може захистити від хвороб та усього злого.

В минулу п’ятницю працівники Тячівського міжрайонного управління водного господарства облаштували джерело між населеними пунктами Красна та смт. Усть-Чорна Тячівського району. Пофарбували дерев’яну конструкцію, прибрали сміття, розчистили русло від намулу.

Ми з Вами можемо зберегти красу та чистоту довкілля дбайливим ставленням до нього.  Тож відновімо джерела, з яких пили наші пращури!

Тячівське МУВГ

 

 

 

423 переглядів