Урочистості з нагоди святкування 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка

Кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас українців є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі і неймовірного таланту, що здобула світову славу.

У рамках підготовки до святкування 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря весь український народ проводить відповідні заходи, з метою популяризації творчої спадщини генія світового значення та утвердження його духовних заповідей. Не залишаються осторонь таких подій і працівники Мукачівського міжрайонного управління водного господарства.

4 березня в селі Великі Лучки, що на Мукачівщині, біля пам’ятника Т.Г.Шевченку, відбулися урочисті заходи та відкриття меморіальної дошки з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

У заході взяли участь керівники РДА та райради, працівники Мукачівського МУВГ, сільські та селищні голови,  представники громадських організацій, депутати районної ради, почесні громадяни сіл Мукачівщини, працівники галузей медицини, освіти та культури.

Урочистості розпочалися із запалення свічок біля Хреста та вшанування хвилиною мовчання героїв «Небесної сотні».

Після чого учасники заходу розповіли про творчість Тараса Шевченка, читали його вірші та відкрили меморіальну дошку. На завершення керівництво району та громадськість поставили квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.

5 березня в актовому залі управління відбулися збори працівників приурочені до святкування 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка. Заступник керівника управління Сивоус І.Ф. зачитав рядки з видатних творів Т.Г.Шевченка, разом з працівниками згадав біографію митця та пророчі слова поета, які збуваються й сьогодні.

Мукачівське МУВГ

 

980 переглядів