Оперативна інформація про водогосподарську ситуацію та гідрологічний режим на річках Закарпатської області станом на 03 березня 2014 року

З початком березня на території області встановилась тепла вдень, прохолодна вночі, без істотних опадів, погода. На річках відбувається поступове зниження рівнів води до -40 см на добу в низинній частині ріки Латориця (м.Чоп).

Можна сказати що відбувається завершення весняної  повені.

Снігозапаси нерівномірні і зберігаються на вершинах гір вище відмітки 1400 -1900м, сніг старий щільний середня висота 20-50см, в зв’язку з добовим ходом температур буде відбуватися його поступове повільне танення без значного впливу на гідрологічний режим водотоків. 

Протягом доби по області збережеться тепла погода, на річках суттєвих змін гідрологічного режиму не передбачається, ріки в корінних берегах.

Протягом останнього тижня до роботи було включено п’ять насосних станцій Латорицької осушної системи – №3, №4, №18 Мукачівського МУВГ та №2 і №22 Ужгородського МУВГ. За добу перекачувалось понад 200 тис. м³ паводкового стоку. З початку року перекачано понад 1500 тис. м3. Інші 25 насосних станцій осушних систем  підготовлені до включення по перекачці паводкового стоку при досягненні в каналах відповідних рівнів. Сьогодні насосні станції не працювали, в зв’язку зі зниженням води в річках скид води с осушних систем проводиться  самопливно.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до режиму експлуатації в період паводків, проводиться самопливний скид з одного водосховища – водовипуск відкрито на 4 м³/сек., інши водосховища закриті проводиться акумуляція стоку.

Відділ ТЕБ та ППЗ

332 переглядів