Оперативна інформація про водогосподарську ситуацію та гідрологічний режим на річках Закарпатської області станом на 25 лютого 2014 року

Протягом минулої доби 24 лютого 2014 року по області утримувалась тепла погода без опадів.  На річках відбувалися зниження рівнів води на 0,2-0,5 м, і тільки на низинних ділянках річок Тиса та Латориця, в районі м.Чоп, відбулось незначне підвищення до 0,1-0,15 м за рахунок добігання води з верхів’їв.

Протягом доби по області істотних опадів не очікується. На річках будуть відбуватися зниження рівнів води.

Водогосподарська ситуація контролюється службами БУВР Тиси та міжрайонними управліннями водного господарства.

Режим роботи – паводковий. Утримується II ступінь протипаводкового захисту в низинній частині ріки Латориця в районі м. Чоп, рівень води складає 511 см над 0 поста (підвищення на +16 см за добу) – вихід води на заплаву в межах міждамбового простору.

До роботи включено п’ять насосних станцій Латорицької осушної системи – №3, №4, №18 Мукачівського МУВГ та №2 і №22 Ужгородського МУВГ. За добу перекачано 210,4тис.м³ паводкового стоку. З початку року перекачано 1108,2 тис. м3. Інші 25 насосних станцій осушних систем  підготовлені до включення по перекачці паводкового стоку при досягненні в каналах відповідних рівнів.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до режиму експлуатації в період паводків, проводиться самопливний скид з одного водосховища – водовипуск відкрито на 4 м³/с , інші водосховища закриті, проводиться акумуляція паводкового стоку.

 

Відділ ТЕБ та ППЗ

329 переглядів