Оперативна інформація про водогосподарську ситуацію та гідрологічний режим на річках Закарпатської області станом на 23 лютого 2014 року

Протягом минулої доби 22 лютого 2014 року по області пройшли дощі 3-14 мм, на високогір”ї західної та центральної частини – дощ вночі перейшов в сніг.

На низинних ділянках річок області відмічаються підвищення рівнів води на 0,2 – 0,6м в межах корінних берегів без виходу води на заплави, на  передгірських та гірських ділянках річкок  відмічались незначні коливання рівнів води в межах корінних берегів.

Протягом доби по області очікується часом слабкий дощ, на високогір’ї місцями мокрий сніг. На річках західної та центральної частини рівні води будуть знижуватись, в нижніх течіях Боржави та Латориці продовжиться добігання води з верхів”їв з підвищенням рівня ще на 0,1–0,3м без досягнення небезпечних позначок. На решті річок області будуть відбуватись незначні коливання рівнів в межах корінних берегів.

Водогосподарська ситуація контролюється службами БУВР Тиси та його підрозділами – міжрайонними управліннями водного господарства.

Режим роботи – паводковий. Утримується II ступінь протипаводкового захисту в низинній частині ріки Латориця в районі м. Чоп, що складає 475см над 0 поста (зниження на -24см за добу) – початковий вихід води на заплаву в межах міждамбового простору.

Працювала одна насосна стнція НС №3 Латорицької осушної системи. За добу перекачано 77 400 м³ води. З початку року перекачано 682 500 м3. Всі 30  насосних станцій підготовлені та будуть включені до перекачки паводкового стоку при досягненні в каналах відповідних рівнів. На сьогодні рівні в річках області дозволяють скидати поверхневий стік по магістральним каналам осушних систем самопливно.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до режиму експлуатації в період паводків, проводиться самопливний скид з одного водосховища – водовипуск відкрито на 3м³/сек.

 

369 переглядів