Українські водники взяли участь у 2-му Міжнародному саміті води

20-22 січня 2014 року українська делегація, очолювана Головою Агентства В.Сташуком, взяла участь у заходах, що відбулися у рамках Тижня сталого розвитку, зокрема у 2-му Міжнародному саміті води (м. Абу-Дабі, Об’єднані Арабські Емірати).

Тиждень сталого розвитку в Абу-Дабі слугує платформою для міжнародного діалогу з питань сталого розвитку за рахунок впровадження заощадливих технологій, у тому числі за рахунок використання природного ресурсного потенціалу разом з використанням відновлювальних джерел енергії.

Держводагентство і водогосподарські організації, що належать до сфери його управління, здійснюють заходи, що спрямовані на досягнення принципу сталого управління водними ресурсами, впроваджуючи інтегровані підходи в їх управління, тому питання Тижня сталого розвитку координуються з основними напрямками діяльності Агентства.
Цей захід щорічно збирає понад 30 тисяч учасників з 150 країн з метою стимулювання діалогу заінтересованих сторін з питань зміцнення стратегічного партнерства, стимулювання інвестиції для вирішення водних проблем, впровадження відновлюваної енергетики та проектів збереження навколишнього середовища.
Цьогорічна програма Тижня сталого розвитку включала:
1. Церемонію вручення премії енергії майбутнього ім. Шейха Заїда (Zayed Future Energy Prize Award Ceremony).
2. Другий Саміт водних ресурсів (International Water Summit).
3. VII Міжнародний саміт енергії майбутнього (World Future Energy Summit 2014, WFES).
4. IV Асамблею Міжнародного агентства з поновлюваних джерел енергії (IRENA).
5. Виставку Ecowaste, присвячену переробці і утилізації відходів.
6.Фестиваль Тижня сталого розвитку у м. Масдар.
Джерело інформації: www.scwm.gov.ua

473 переглядів