Зустріч українсько-словацької Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод

9-12 грудня 2013 року на підставі Угоди між Урядом України та Урядом Словацької Республіки з питань водного господарства на прикордонних водах в м. Ужгороді відбулася зустріч Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод.

Зустріч Робочої групи проводив керівник від Української Сторони, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Оксана Фенцик, від Словацької Сторони Робочу групу очолювала уповноважений представник Гелена Сенкова. Також на зустрічі були присутні начальник лабораторії моніторингу вод та ґрунтів Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса Іван Монич та спеціалісти Держекоінспекції у Закарпатській області.

Робочою групою було розглянуто наступні питання:

  1. Виконання плану робіт зі співпраці з охорони якості прикордонних вод за 2012 рік.
  2. Оцінка результатів дослідження якості прикордонних вод за 2012рік.
  3. Підготовка плану робіт на 2014 рік з питань охорони якості прикордонних вод.

Українська Сторона  надала проект “Порядку проведення на українсько-словацьких прикордонних водах відборів проб, визначень, оцінки якості та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях” та проінформувала Словацьку Сторону про проекти, які реалізуються в рамках ЄІСП Програми прикордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 рр.

Сторони також узгодили план робіт Робочої групи з питань охорони якості прикордонних вод на 2014 рік.

Лабораторія моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси

 

587 переглядів