Захист від підтоплення с. Модьоровш Хустського району

Проблема захисту населення, господарських об’єктів і сільськогосподарських угідь від затоплення паводковими водами малих річок залишається актуальною для Закарпатської області. В зв’язку з цим на виконання Регіональної програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області в 2013 році Виноградівським управлінням водного господарства було розроблено кошторисну документацію по розчистці та регулюванню русла струмка Кіблер в с. Модьоровш  Хустського району довжиною близько 1 км.

Працівниками управління спільно з органами місцевого самоврядування проведено детальне обстеження проблемної ділянки та встановлено, що при проходженні паводків вода виходить на заплаву, що призводить до підтоплення частини дворогосподарств та присадибних ділянок села Модьоровш.

В результаті, між Вишківською селищною радою та Виноградівським МУВГ було укладено договір «Розчистка русла струмка Кіблер в районі с.Модьоровш  Вишківської селищної ради Хустського району» із загальною вартістю робіт 100 тис.грн. Для виконання руслоочисних робіт задіяна техніка Виноградівського МУВГ: екскаватор «Caterpillar» та бульдозер ТС-10.

Виноградівське МУВГ

 

724 переглядів