Розчистка каналу Байлово на Хустщині

Незважаючи на важливість води у житті людей, в окремі періоди і на деяких ділянках вона негативно впливає на їх життєдіяльність, а інколи загрожує здоров’ю і навіть життю. В основу захисту від шкідливої дії вод та ліквідації наслідків підтоплення територій покладено принцип захисту населення, населених пунктів, сільськогосподарських угідь, ліквідації наслідків можливих аварій та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з підтопленням територій.

З цією метою Виноградівське МУВГ підписало угоду з Данилівською сільською радою по розчистці русла р. Байлово в с. Данилово Хустського району. Розчистка русла від наносів до проектних параметрів суттєво знизить ризик майбутніх підтоплень житлових будинків. Також це унеможливить заростання русла річки вербою і поверне вигляд привабливої прирічкової території (прибережної захисної смуги).

За угодою передбачена розчистка 350 м русла річки за допомогою техніки Виноградівського управління: бульдозера ТС-10 та екскаватора CATERPILAR 325 D.  Вартість робіт буде складати 51 тис. грн. Роботи будуть завершені на початку грудня.

Виноградівське МУВГ

 

 

618 переглядів