Партнерські організації взяли участь у навчанні з моделювання

22 листопада цього року в приміщенні Басейного управління водних ресурсів р. Тиси угорські розробники провели практичні заняття  з прогностичної моделі DIWA, яка створена для прогнозування паводкової ситуації в рамках реалізації проекту Програми транскордонного співробітництва Європейського Інструменту Сусідства і Партнерства (ТКС ЄІСП) «Подальший розвиток і гармонізація Верхнє – Тисайських українських і угорських програм розвитку протипаводкового захисту та створення інтегрованої системи прогнозування паводків із застосуванням моделей на основі ГІС».

У навчанні взяли участь працівники БУВР Тиси та Закарпатського обласного центру з гідрометеорології. Практичні заняття проводили представники  ТОВ «HIDROINFORM» Адольф Янош Сабо та Реті Габор.

Навчання проходило в 2 етапи:

1.     Огляд технічних характеристик і вимог.

2.     Робота з програмним продуктом DIWA.

Основна концепція програми полягає в тому, що прогноз формується на центральному сервері, після збору і обробки інформації з трьох інших серверів, які розташовані в трьох різних установах: БУВР Тиси, Закарпатському обласному ЦГМ та Верхнє – Тисайській Дирекції водних справ м. Ніредьгаза, причому синхронізація інформації здійснюється кожні 5 хвилин, а прогноз на основному сервері – кожну годину.

Янош Сабо також  розповів про особливості користування програмою та показав можливості, передбачені даним програмним забезпеченням. Реті Габор представив файлові компоненти програми та важливі програмні продукти, які є складовими комплексу.

Важливі питання щодо роботи програм, збору та уточнення даних будуть  обговорені на семінарі, який відбудеться 27 листопада у м. Ніредьгаза, за участю експертів трьох організацій – учасниць проекту.

 

 

970 переглядів