Підготовка гідротехнічних споруд до зимового періоду

Щороку з метою підготовки гідротехнічних споруд  до зимового періоду відповідно до “Правил технічної експлуатації греблі на р. Боржава, с. Боржава”  в кінці жовтня або на початку листопада проводиться демонтаж конструкції греблі  для покращення пропуску води під час паводку в зимовий період, створення сприятливих умов для нересту риби та запобігання утворення льодових заторів. Процес демонтажу довготривалий і потребує максимальної уваги та злагодженої дії всіх працівників та полягає в тому, що конструкцію греблі розбирають, дерев’яні щити з допомогою лебідки піднімаються і складаються для зберігання, накриваючи їх, щоб запобігти пошкодженню і руйнуванню, а металеві конструкції ферми Корицького викладаються на бетонний флютбет.

11-12 листопада силами оглядачів гідротехнічних споруд Берегівської дільниці під керівництвом інженерно-технічних працівників Берегівського МУВГ та відповідно до Правил технічної експлуатації  проведено  демонтаж конструкції греблі. Перед виконанням робіт було отримано наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки та проведено інструктаж з працівниками дільниці по дотриманню всіх вимог техніки безпеки при роботі на воді та висоті.

Демонтована гребля

Також до зимового періоду підготовлений і шлюз-регулятор на каналі Верке: закриті щити-затвори та проведено ряд профілактичних робіт, повідомляє Берегівське МУВГ.

 

 

928 переглядів