Міжнародний водний форум «AQUA UKRAINE-2013»

5 листопада 2013 року відбулася урочиста церемонія відкриття XІ Міжнародного водного форуму «AQUA UKRAINE-2013» за участю Міністра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Темника, Голови Державного агентства водних ресурсів України Василя Сташука.

 

З метою підвищення презентаційної привабливості, розширення міжгалузевих зв’язків із органами виконавчої влади та самоврядування, науковими організаціями, бізнесовими структурами і громадськими організаціями Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса (керівник Володимир Чіпак) спільно з угорськими колегами (ТОВ “VISITERV ENVIRON” – керівник Іллиш Лайош), ТОВ “ELCOM” – керівник Тот Золтан) та ДП “Об’єднана дирекція водогосподарських об’єктів у Закарпатській області” (керівник Ростислав Федів) прийняли участь у ХІ Міжнародному водному форумі “AQUA UKRAINE – 2013”.

Водогосподарники Закарпаття представили акустичний доплеровський вимірювач швидкості течії (ADCP) з супутнім обладнанням, елементи сучасної автоматизованої вимірювальної станції: датчики рівня води, температури, опадів та контролер станції.

У рамках водного форуму «AQUA UKRAINE» проводиться міжнародна спеціалізована виставка та низка науково-практичних конференцій і семінарів. Зокрема, 5 листопада під головуванням заступника Голови Держводагентства Олексія Чунарьова було проведено науково-практичну конференцію «Вода та довкілля». Участь у роботі конференції взяли і фахівці БУВР Тиси. Начальник відділу експлуатації “АІВС-Тиса” Віктор Дуркот виступив з доповіддю на тему “Використання міжнародної автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи прогнозування паводків та управління водними ресурсами в басейні річки Тиса “АІВС-Тиса” для зниження паводкових ризиків”.

Також на експозиції Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та ДП “Об’єднана дирекція водогосподарських об’єктів у Закарпатській області” спільно з угорськими колегами ТОВ “VISITERV ENVIRON”, ТОВ “ELCOM” були виставлені стенди про використання спільної українсько-угорської автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи прогнозування паводків та управління водними ресурсами в басейні річки Тиса та впровадження Дунайської стратегії.

Протягом роботи форуму фахівці БУВР Тиса надавали численні консультації відвідувачам експозиційної виставки та представили численні інформаційно-довідкові видання, розроблені БУВР Тиса в рамках реалізації численних міжнародних проектів.

652 переглядів