Зустріч з актуалізації Регламентів українсько-румунського співробітництва

У межах виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах 4-7 листопада 2013 року за підтримки Центру регіональних досліджень (м. Одеса) в м. Ізмаїл на базі Дунайського БУВР Держводагентства України була проведена спільна зустріч щодо перегляду і актуалізації Регламентів двостороннього співробітництва.

На зустрічі українська делегація була представлена фахівцями басейнових управлінь водних ресурсів Держводагентва України (Дунайське БУВР, БУВР Тиси, Дністровсько-Прутське БУВР), Українського Гідрометцентру, Дунайської гідрометеорологічної обсерваторії та Державної екологічної інспекції України, а румунська делегація – фахівцями Національного управління «Води Румунії» та Міністерства охорони навколишнього природного середовища і лісів Румунії. Українську частину робочої групи з питань басейну р. Тиса на зустрічі представляли фахівці БУВР Тиси – начальник відділу техногенно-екологічної безпеки Тамара Мирочник і в.о. начальника відділу міжнародного співробітництва Олександр Костюков, а також начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Марія Скоблей.

Під час зустрічі експерти Сторін узгодили низку питань стосовно оновлення чинних Регламентів співробітництва, введених у дію в 2000 році, та підготували тексти з пропозиціями щодо актуалізованих Регламентів:
–          по обміну гідрологічними і метеорологічними даними,
–          з питань захисту від паводків та льодових явищ на водотоках та внутрішніх водах,
–          з оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких не можливо уникнути на прикордонних водотоках

і Додатків до них для подальшого подання на розгляд Уповноваженим Урядів України і Румунії з метою їх затвердження на черговій ІХ нараді, яка відбудеться на території Румунії у наступному році.

За підсумками проведення зустрічі керівники делегацій – заступники Уповноважених Урядів обох країн Іван Черой та Васіле Пінтіліє підписали відповідний Протокол.

 

760 переглядів