Проведена українсько-румунська робоча зустріч

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах та робочої програми, затвердженої протоколом VІІІ наради Уповноважених Урядів обох країн, 21 жовтня на українській та 22 жовтня на румунській території за участі представників БУВР Тиси, Тячівського МУВГ, Управління вод Сомеш-Тиса (Румунія) і Системи водного господарства Сігет (Румунія) відбулася зустріч керівників та експертів Сторін робочої групи з проблем р. Тиса з оглядом спільних прикордонних ділянок р. Тиса.

Під час проведення заходу на території України учасники оглянули стан виконання робіт з берегоукріплення правого берега р. Тиса поблизу м. Тячів, стан існуючої дамби в присілку Хмелів, стан берегоукріплення в смт. В. Бичків, а також ознайомились з роботою автоматизованих станцій, встановлених у м. Тячів та в с. Ділове.

На лівому (румунському) березі р. Тиса експерти Сторін оглянули стан виконання робіт з берегоукріплення в районі в с. Ремец, берегоукріплення та влаштування дамби в районі водозабору в с. Кречунешті та стан русла р. Тиса на ділянці Сігету-Мармацієй.

Українські і румунські фахівці погодилися щодо необхідності розробки ряду робочих проектів відновлення берегоукріплення на конкретних спільних ділянках р. Тиса та домовилися про передачу робочої документації на погодження.

Під час проведення зустрічі Сторони розглянули актуальні питання українсько-румунського співробітництва у галузі водного господарства на прикордонних водах.

За підсумками проведення зустрічі керівники української і румунської частин робочої групи з проблем р. Тиса підписали відповідний Протокол.

 

530 переглядів