Зовнішній моніторинг проекту HUSKROUA/1001/221

З метою проведення незалежного зовнішнього моніторингу українсько-угорського проекту HUSKROUA/1001/221 «Підготовка спільної українсько-угорської комплексної програми щодо зменшення рівнів паводків та оновлення заплав Верхнє-Тисайської ділянки Вишково-Вашарошнаминь» з робочим візитом 15-18 жовтня 2013 року до Верхнє-Тисайської Дирекції водних справ (Угорщина) та БУВР Тиси приїжджав представник Брюссельського Офісу Моніторингу Проектів результатів проектів програм транскордонного співробітництва Європейської Комісії п. Джуліан Шлюбах.

Під час моніторингового візиту на території Закарпатської області  (16-18 жовтня 2013 року) європейський незалежний експерт оглянув Берегівське міжрайонне управління водного господарства і його виробничу базу, побував на території запланованого польдера на р. Тиса між  н/п Вари – Четфалва, ознайомився з технічними параметрами і схемою впускної і випускної споруд вказаного польдера, ознайомився з матеріалами і документацією проекту HUSKROUA/1001/221 на базі БУВР Тиси.

Під час зустрічі з п. Шлюбахом начальник і фахівці БУВР Тиси представили увазі експерта інформацію про напрацювання і розробки, яких було досягнуто у результаті впровадження попередніх проектів програм транскордонного співробітництва, повідомили про прогрес реалізації поточних міжнародних проектів, зокрема про заходи проекту HUSKROUA/1001/221, а також звернули увагу на перепони фінансування заходів грантових угод, пов’язані з затримкою органами держказначейства оплати платіжних зобов’язань щодо грантових коштів і бюджетних коштів на забезпечення обов’язкових національних внесків у проекти.

Незалежні моніторингові візити, подібні до того, який відбувся минулого тижня по вищевказаному проекту, є вкрай важливими як для бенефіціарів і партнерів проектів, так і для незалежних експертів. Адже під час таких заходів організації, які впроваджують проекти, отримують численні цінні поради щодо ведення звітування та ефективності досягнення цілей проектів, а перевіряючі експерти стають ближче до розуміння локальних перепон, що виникають у бенефіціарів і партнерів у ході впровадження проектів, щоб згодом вжити усіх від них залежних заходів для вирішення цих проблемних питань за допомогою інструментів транскордонного співробітництва Європейської Комісії.

 

1 214 переглядів