Захист від підтоплення с.Тарасівка в Тячівському районі

Згідно Регіональної програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Закарпатській області на 2013 рік, в с.Тарасівка заплановані роботи по розчистці та регулюванню р.Терешулка в урочищі «Підчертеж» на загальну суму 5 тис.грн.

Працівниками управління спільно з органами місцевого  самоврядування проведено детальне обстеження проблемної ділянки на р.Терешулка, в урочищі «Підчертеж», після чого управлінням було розроблено кошторисну документацію на загальну суму 90 тис.грн., і на нараді в Тячівській РДА запропоновано збільшити обсяги робіт для недопущення зсувних процесів берегової лінії та захисту населення від підтоплення.

Тячівська РДА з порозумінням віднеслася до даного питання та перерахувала кошти в сумі 50 тис.грн., в свою чергу Тарасівська сільська рада спрямувала кошти в розмірі 40 тис.грн. на виконання вищенаведених робіт.

Між Тарасівською сільською радою та Тячівським МУВГ було укладено договір на проведення робіт: «Проведення заходів на запобігання розвитку зсувних процесів берегової лінії від розмиву водами р. Терешулка в с. Тарасівка в районі  вул. Жовтнева, ур.Підчертежино  Тячівського  району (поточний ремонт)».

На  даному об’єкті  задіяна техніка Тячівського МУВГ: бульдозер “Caterpillar”, екскаватор «Doosan» та чотири автомобілі Краз, на даний час уже профінансовано 50 тис.грн., роботи продовжуються та будуть завершені в повному обсязі до кінця поточного місяця. Загальна вартість робіт складає 90 тис.грн.

Тячівське МУВГ

 

620 переглядів