На міжнародній конференції знайомилися з досвідом раціонального водокористування в м. Ніредьгаза

В період з 10-11 жовтня 2013 року в м. Ніредьгазі (Угорщина) в ЗАТ «Ніршегвіз» відбулася «Міжнародна науково-практична конференція в рамках євроінтеграції на досвіді водопровідно-каналізаційного підприємства ЗАТ «Ніршийгвіз», спрямована на посилення співробітництва в сфері охорони поверхневих вод басейну р. Тиса.

В рамках конференції були проведені робочі зустрічі спеціалістів України та Угорщини з обміну досвідом з питань водопостачання, водовідведення та раціонального водокористування. Учасники мали змогу ознайомитись з порядком водопостачання регіону у ЗАТ «Ніршийгвіз», з презентацією водозабору та водоочисних споруд “Коталь” ЗАТ «Ніршийгвіз», відвідати каналізаційно-очисні споруди м. Ніредьгаза ЗАТ «Ніршийгвіз», диспетчерський центр та лабораторію ЗАТ «Ніршийгвіз» з контролю якості питних  та зворотних (стічних) вод  та перейняти досвід використання сучасних технологій поліпшення якості  питної води та очистки стічних вод.

У конференції від Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса взяв участь начальник відділу використання водних ресурсів та моніторингу вод Осійський Е.Й.

Конференція відбулася за підтримки Генерального консульства Угорщини в Україні м. Ужгород, міської ради м. Ніредьгаза, Закритого Акціонерного Товариства «Ніршийгвіз».

Інтерв’ю з директором берегівського підприємства «Водоканал Карпатвіз» Йосипом Галайдою можна прочитати тут

Відділ використання водних ресурсів та моніторингу вод

 

574 переглядів