Цьогоріч БУВР Тиси знову приєдналося до відзначення Дня Європейської Співпраці

18 вересня 2013 року в БУВР Тиси з метою відзначення Дня Європейського співробітництва, було проведено інформаційний день про міжнародну співпрацю в рамках реалізації проектів Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства.

Даним заходом управління долучилось до урочистостей, організованих Бенефіціарами та Партнерами за участі Органів управління та Національних органів влади у всіх 8 регіонах Програми прикордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна.

На інфодні були присутні директор Спільного Технічного Секретаріату Програми п. Арон Сокач, програмні і фінансовий менеджери СТС, керівники та фахівці угорських та румунських партнерських водогосподарських організацій, українські партнери, представники ЗМІ.

Арон Сокач відзначив важливість та продуктивність тієї територіальної співпраці, яка реалізується водогосподарськими організаціями в басейні р. Тиса протягом багатьох років, наголошуючи при цьому на необхідність подальшого структурного будівництва співробітництва між сусідніми країнами на основі існуючого досвіду та, згідно сподівань, фінансових джерел, які будуть виділені в рамках майбутніх програм територіального та транскордонного співробітництва наступного фінансового циклу ЄС протягом 2014-2020 років.

Начальник БУВР Тиси Володимир Чіпак у своєму виступі коротко представив досягнення проектів, які завершились та наразі реалізовуються в рамках Програми ЄІСП за участю управління. На сьогодні втілюються 4 проекти, результати яких покликані сприяти в першу чергу підвищенню безпеки населення цільових територій, підготовки до надзвичайних ситуацій, екологічному оздоровленню, і не в останню чергу поглибленню транскордонного співробітництва. Оскільки цьогорічним гаслом Дня Європейської співпраці є те, що вона починається з інноваційних дій та заходів, то важливо відмітити, що практично всі роботи по розробці концепцій та проектів щодо виконання протипаводкових робіт на прикордонних територіях базуються на найсучасніших досягненнях гідрологічного та гідравлічного моделювання паводків, виконаних саме в рамках спільних міжнародних проектів.

З промовою також виступили колеги з Угорщини та Румунії, відмітивши необхідність демонстрування спільних досягнень перед громадськістю та їх залучення у заходи, які покликані покращити життя людей по багатьом кордонам в Європі та за її межами. Також висловили сподівання на підтримку з боку Єврокомісії в майбутньому спільних заходів на прикордонних водах і поглиблення співробітництва на місцевому, регіональному та державному рівнях.

 

570 переглядів