Відбулося засідання підсумкової колегії Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса

У четвер, 8  серпня,  у приміщенні конференц-залу Берегівського МУВГ під головуванням  начальника  Басейнового   управління  водних ресурсів річки Тиса Володимира Чіпака відбулося підсумкове засідання колегії Басейнового  управління водних ресурсів річки Тиса за результатами роботи у першому півріччі 2013 року. У засіданні прийняли участь представники водогосподарських будівельних організацій області, начальники відділів БУВР Тиси, начальники та їх заступники, головні інженери міжрайонних управлінь водного господарства.

Колегія відмітила, що за підсумками роботи за І півріччя Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса в основному забезпечило виконання бюджетної Програми. На утримання водогосподарського комплексу використано 18,9 млн. грн., в т. ч. за рахунок коштів Державного бюджету – 12,8 млн. грн.

В рамках міжнародного співробітництва для виконання функціональних повноважень БУВР Тиси використано 4,9 млн. грн., за 7 місяців – 6,2 млн. грн. Зокрема, за ці кошти придбано сучасний екскаватор-навантажувач JBC 4CX Sitemaster, виконано аерофотозйомку та виготовлено цифрову модель рельєфу, зроблено великий обсяг топографічних і гідрографічних робіт на р.Тиса в межах Батарської меліоративної системи. В першому півріччі продовжено розробку прогностичної моделі DIWA для оперативного прогнозування паводкової ситуації, спеціалісти проходили навчання та опрацювання моделі.

У звітному періоді надано платних послуг по спеціальному фонду на суму 1,2 млн. грн.

Розроблена Регіональна цільова Програма розвитку водного господарства  та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013-2021 роки, яка схвалена розпорядженням ОДА від 17.07.2013 р. №230 і буде подана на розгляд  сесії обласної ради. В даній програмі визначено основні напрямки діяльності у сфері водного господарства, збереження і відтворення водних ресурсів, покращення екологічного стану населених пунктів та земель сільськогосподарського призначення, запобігання та ліквідації наслідків шкідливої дії води, а також фінансові показники виконання.

Колегія звернула увагу учасників на необхідність покращення роботи з місцевими органами влади,  адже програма виконана на 11%, а це всього 800 тис. грн., хоча на рахунках  місцевих бюджетів залишок коштів складає 19,6 млн. грн. У підсумку, цей факт негативно вплинув на загальнодержавну рейтингову оцінку роботи БУВР Тиси у першому півріччі 2013 року.

Колегія розглянула хід виконання Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса в Закарпатській області і відзначила, що у зв’язку із заборгованістю оплати за виконані роботи у минулому році, в 2013 році ні проектні, ні будівельні роботи ще не виконувались. У зв’язку з прийняттям двох розпоряджень Кабінету Міністрів України (№443-р, 460-р від 26.06.2013 р. і № 472-р від 03.07.2013 р.) про виділення додаткових коштів, готується перелік об’єктів, які планується виконати у цьому році.

На засіданні колегії були розглянуті й інші питання роботи Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса та підвідомчих організацій.

 

488 переглядів