Відзначення 90-річчя Чепуряєва П.І. – ветерана водогосподарської галузі

Днями, 5 липня цього року святкував 90-чя від дня народження Чепуряєв Петро Іванович – ветеран Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. – колишній працівник Закарпатського облводгоспу, полковник запасу.

З таким визначним ювілеєм привітали Чепуряєва П.І. колективи БУВР Тиси та ДП ОДБВО Закарпатської області, представники яких – Міськов О.В. і Капелюшок О.М., в той же день вручили ветерану вітальний адрес та матеріальну допомогу від БУВР Тиси.

Чепуряєв Петро Іванович після демобілізування з лав Радянської армії, де прослужив з 1940 по 1969 роки, був прийнятий на роботу Закарпатське обласне управління водного господарства на посаду старшого інженера і працював до 1974 року.

Після утворення тресту «Закарпаттяводбуд» у 1974 році був переведений у трест на посаду старшого інженера проектно-кошторисної групи. За його участю після проведення експертизи проектів, доопрацювання технічних рішень, було побудовано багато об’єктів по запобіганню підтопленню сільгоспугідь населених пунктів Закарпатської області.

Після історичного паводку на Закарпатті у 1970 році в області розпочалося широкомасштабне будівництво протипаводкових об’єктів, як побудова захисних дамб, укріплення берегів річок Тересва, Боржава, будівництво водосховищ, насосних польдерних станцій та багато інших споруд, будівництво промислових баз ПМК (пересувна механізована колона), автобаз, автоколон.

Чепуряєв П.І. прийняв активну участь в громадському житті колективу, як член комісії по покращенню житлово-побутових умов працівників тресту, головою комісії по наставництву молоді, мав великий авторитет серед інженерних працівників колективів ПМК, тресту та облводгоспу, серед молодих працівників як наставник.

Перебуваючи на службі у лавах Радянської армії пройшов великий бойовий шлях. У роки ВВВ, як  курсант льотного училища (м. Дніпропетровськ) у грудні 1941 року у складі десанту брав участь у дуже складній операції по обороні м. Москви. Перебував на фронті до 1944 року, був неодноразово поранений, переніс важку контузію. Як молодий, активний, перспективний воїн армії, був направлений на навчання у Московську академію інженерних військ.

Після закінчення академії отримав направлення на службу на Далекий схід Російської федерації. У 70-ті роки минулого століття був переведений на Закарпаття, на посаду командира інженерного (саперного) батальйону. У останні роки перебування на службі перейшов на викладацьку роботу у Камінь-Подільське військове училище на посаду проректора – завідувач кафедри.

Чепуряєв П.І. має багато бойових нагород, зокрема ордени «Червоного бойового прапора», «Великої Вітчизняної війни» та багато інших орденів і медалі.

Хоча, тепер Чепуряєв П.І. важко хворий, інвалід I групи, однак у розмові з ним, він виразив глибоку вдячність за турботливість до нього – колективу нашого управління,  дирекції будівництва.

Щиро дякував керівникам і окремо Чіпаку В.П. Побажав усьому колективу водників – добра, щастя, міцного здоров’я, успіхів у подальшому розвитку водного господарства.

 

480 переглядів