Оперативна інформація про водогосподарську обстановку та гідрологічний режим на річках Закарпатської області на 10 год. 11 червня 2013 року

Минулої доби по області пройшли короткочасні дощі, місцями зливи 20-29 мм. На більшості річок відмічаються підвищення рівнів води на 10-55 см, в межах корінних берегів – без виходу води на заплави.

Протягом доби очікуються короткочасні дощі, грози. На річках будуть відбуватися коливання рівнів води в межах корінних берегів.

Вночі з 10 на 11 червня за рахунок сильної зливи в с.Біловарці Тячівського району відбулося формування інтенсивного місцевого стоку. В звязку із захаращенням потічка Біловарський сухою травою, деревиною та іншим сміттям з присадибних ділянок  за рахунок місцевого стоку утворився підмостовий сміттєво-деревинний затор, в результаті чого відбувся вилив води на автодорогу сс.Нересниця-Бедевля та  підтоплення 25-30 дворогосподарств по  вул.Кубинця та Садова шаром води 30-50 см.

На місці працювали аварійні бригади Тячівського МУВГ та села Біловарці. Проведено розчистку затору, задіяні 3 одиниці техніки (екскаватор, самоскиди) та 25 працівників аварійних бригад. Після розчистки сміттєво-деревинного затору мосту перелив через автодорогу припинено, воду з підтоплених дворогосподарств відведено у розчищений потік Біловарський. На місці працює районна комісія ТЕБ та НС.

Начальник відділу ТЕБ та ППЗ

Мирочник Т.Н.

 

344 переглядів