У Львові ділилися досвідом щодо обміну інформацією про ризики паводків


27-28 травня 2013 року у м.Львів відбувся семінар з питань інституційного потенціалу і практики обміну інформацією про ризики паводків в басейні ріки Дністер. Організаторами семінару є Секретаріат Ініціативи «Довкілля та безпека» та Екологічна мережа «Зой».

На семінарі розглядались питання інформування, як один з інструментів по зниженню ризиків паводків, практика обміну інформацією в басейні р.Дністер,    позначення на карті проблемних ділянок у сфері інформування про паводки, потоки та обмін інформацією, моделювання і картографування зон затоплення, розробка подальших заходів по покращенню інформування населення на місцевому рівні.

 

Участь у семінарі приймали представники міжнародних екологічних, водогосподарських, громадських організацій, служби цивільного захисту та надзвичайних ситуацій з України, Швейцарії, Великобританії, Голландії, Молдови тощо.

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса представляла Мирочник Т.Н – начальник відділу ТЕБ та протипаводкового захисту, яка виступила з презентацією «Спостереження та інформування про загрозу виникнення повеневої ситуації у системі управління водними ресурсами БУВР Тиси».

385 переглядів