Розпорядження голови Закарпатської ОДА “Про завдання щодо виконання у 2013 році заходів Регіональної програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки”

 

Проблема захисту населення, господарських об’єктів і сільськогосподарських угідь від затоплення місцевим стоком, а саме малими річками, потічками, каналами, залишається найбільш гострою та невідкладною регіональною проблемою для Закарпатської області.

Тому відповідно до Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, рішення Закарпатської обласної ради від 22.12.2005 року №667 “Про програму Комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки” головою Закарпатської обласної державної адміністрації Ледидою О.О. підписано розпорядження №153 від 30 квітня 2013 року “Про завдання щодо виконання у 2013 році заходів Регіональної програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р. Тиса у Закарпатській області на 2006-2015 роки”.

Основною метою прийняття розпорядження є визначення видів, обсягів і вартості робіт з регулювання русел малих річок, потічків та каналів в розрізі об‘єктів по адміністративних районах області, що дасть можливість зменшити можливі збитки від шкідливої дії вод на територіях населених пунктів та сільськогосподарських угідь.

Даним розпорядженням доводиться до райдержадміністрацій план – завдання щодо виконання заходів Регіональної програми у 2013 році в розрізі адміністративних районів області по об’єктах, які фінансуються за рахунок коштів, що надходять до місцевих бюджетів в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Відповідно до пропозицій, що надійшли від райдержадміністрацій з врахуванням надходження коштів, даним розпорядження доводиться план-завдання виконання заходів Регіональної програми у 2013 році на суму 7695,32 тис. грн. за рахунок коштів місцевих бюджетів районів.

Замовниками виконання заходів Програми визначені районні державні адміністрації. Фінансування заходів Програми передбачено за рахунок коштів, що надходять до місцевих бюджетів у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Виконання завдань Регіональної програми у 2013 році дасть можливість регулювати та розчистити 59 км русел малих річок, потічків, каналів та ліквідувати 19 сміттєвих заторів на р. Латориця.

922 переглядів