Загроза житловим будинкам в с. Лисичово буде усунена

На початку минулого тижня, за дорученням голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди, в с. Лисичово була проведена виїзна нарада по берегоукріпленню р. Лисичанка. В нараді взяли участь начальник відділу з питань цивільного захисту Іршавської райдержадміністрації Юрій Химинець, начальник Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса Володимир Чіпак, директор державного підприємства «Об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» у Закарпатській області Ростислав Федів, начальник ВАТ Хустської ПМК-240 Василь Попадинець, заступник начальника Берегівського МУВГ Микола Козлюк, начальник Іршавської дільниці Берегівського МУВГ Петро Скраль та Лисичівський сільський голова Ярослав Пальок.
В процесі роботи був здійснений огляд ділянок берегів річки девиникла загроза обвалу житловим будинкам та вивчено проектно-кошторисну документації по об’єктах, які постраждали внаслідок грудневого паводку 2010 року. Розглянута можливість  щодо об’єднання трьох проектів в один.
Начальник відділу з питань цивільного захисту РДА Юрій Химинець розповів, що проблемна ситуація, яка склалася в Лисичові, знаходиться на постійному контролі  у райдержадміністрації. Але в звязку з відсутністю коштів в районному бюджеті на потрібні заходи, роботи по берегоукріпленню практично не проводились. Внаслідок чого, Іршавська РДА звернулась з проханнням до обласної державної адміністрації посприяти у виділенні коштів для будівництва укріплення берега р. Лисичанка та запобігти небажаним результатам.
Сільський голова Ярослав Пальок доповів про катастрофічний стан берегів цієї річки і сказав, що необхідно терміново приймати міри, тому що вісім житлових будинків мешканців с. Лисичово можуть зсунутись у прірву. Така ж сама ситуація із мостом через річку – лівий бік моста підмито. Ще один паводок і міст впаде в річку, а 350 житлових будинків урочища «Індія» опиняться в повній ізоляції.
Начальник Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса Володимир Чіпак роз’яснив, що фінансування та виконання робіт по ремонту мостів Басейнове управління проводити не зможе, тому що це буде не цільове використання бюджетних коштів.
Директор Об’єднаної дирекції будівництва водогосподарських об’єктів Ростислав Федів висловив надію про покращення фінансування для вирішення цієї проблемної ситуації. А що стосується будівництва укріплення берегів р. Лисичанка в місцях загрози житловим будинкам, то запевнив, що ці роботи будуть включені в програму фінансування і вже на початку другого півріччя розпочнеться будівництво берегоукріплення.
Джерело інформації: www.irda.gov.ua

427 переглядів