Міністра екології та природних ресурсів України ознайомлено з роботою АІВС “Тиса”

Днями в Закарпатській області з робочою поїздкою перебуває міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков. 24 березня в адміністративному будинку Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса міністр у супроводі  голови Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледиди ознайомився  з роботою автоматизованої інформаційно-вимірювальної системи прогнозування паводків та управління водними ресурсами в басейні р. Тиса. З роботою системи присутніх ознайомив начальник управління Володимир Чіпак. На території басейну ріки Тиса нині працюють  48 автоматизованих станцій гідрометеоспостереження і станція моніторингу якості води. Отримані з території дані служать вхідними параметрами для  оперативного прогнозування гідрографів паводків на ріках басейну за допомогою спеціальних математичного, інформаційного і програмного забезпечень.

Опісля високопосадовець оглянув  декілька гідротехнічних споруд  Берегівської польдерної системи, зокрема,  насосну станцію №1 та ділянку реконструйованого магістрального каналу Чаронда-Латориця.

Роботи з розчистки каналу Чаронда-Латориця виконуються в рамках реалізації Проекту міжнародної технічної допомоги “Підвищення готовності до паводків у Берегівській транскордонній польдерній системі зі спрямуванням на басейн каналу Чаронда-Латориця”.

 

433 переглядів