Працівники міжрайонних управлінь водного господарства активно відзначили Всесвітній день води

Всесвітній дня води  в цьому році  присвячений міжнародній співпраці у сфері управління водними ресурсами і проходить під гаслом “Співпраця: основи глобальних водних цілей”.

В зоні діяльності Тячівського МУВГ,Тячівському та Рахівському районах чимало водних об’єктів та якість їхніх вод далека від санітарних норм,  через неналежне ставлення до них. Сьогодні  населення не турбується про чистоту навколишнього середовища, зносячи сміття до річок, струмків та потічків, не думаючи про майбутнє живлячої вологи. А дарма! Вода – з найдавніших часів вважалася джерелом життя.

Працівниками Тячівського МУВГ спільно з селищною радою смт.Великий Бичків була проведена лекція-семінар на тему «Засмічення річок. потічків, дамб та сільгоспугідь», виготовлені та роздані брошури серед населення  «Любіть і бережіть свою землю! Сортуйте відходи вдома!», тощо.

У сільській бібліотеці села Ділове Рахівського району був проведений семінар – екологічна година на тему « Чиста вода для здоров’я світу!» , де були розглянуті питання   про чистоту води, про запас прісної води.  Ярінко Оксана, працівник Рахівської дільниці розповіла про діяльність Тячівського МУВГ  та відповідала на запитання присутніх. Вона наголосила, що засмічуючи та отруюючи річки, грунти, повітря ми не тільки обділяємо себе, але й позбавляємо майбутнє покоління прекрасних творінь природи. Працівниками управління, були проведені лекції також в містах Тячів та Рахів в ЗОШ І-ІІІ ступенів, на яких розповіли школярам  про водно-екологічні  проблеми сьогодення та збереження і відтворення водних ресурсів. Лекція пройшла у формі обговорення, школярі активно задавали питання та дискутували.

 

До відзначення Всесвітнього  дня води активно долучились  також працівники Виноградівського МУВГ. З метою пропаганди бережливого відношення до водних ресурсів було проведено цілий комплекс робіт на дільницях управління з висвітленням інформації про День води у засобах масової інформації. Зокрема, було виконано роботи з  благоустрою джерела, розташованого поблизу зони відпочинку – урочища «Дубки» Виноградівського району, очищено від сміття заплаву р.Сальва в межах м.Виноградів та поблизу водосховища Сальва, проведено благоустрій території, прилеглої до водосховища, зокрема вирубування чагарнику на площі 1,8 га (1,5 км) тракторною косаркою  та  з використанням засобів малої механізації. Всього було зібрано та вивезено 1,3 м3 сміття.


На території Батарської системи було проведено роботи з очистки  заплави р.Тиса від наносів сміття поблизу с.Гетеня., зібрано та утилізовано 0,8 м3 сміття.

Роботи також проводились на дільниці гірські річки. Було здійснено очистку від сміття заплави р.Тиса в районі автодорожнього мосту с.Крива- на площі 8  га, очищено 2,5 км водозахисної дамби с.Крива, зібрано 7 м3 сміття. Було залучено також 15 чоловік сільської ради с.Крива.

Варто відзначити, що роботи з благоустрою водних об’єктів зони діяльності Виноградівського МУВГ  з метою підтримання їх доброго екологічного стану проводяться регулярно і стали доброю традицією, а залучення до їх виконання представників місцевої громади безперечно сприяє покращенню усвідомлення місцевими мешканцями важливості збереження для нащадків неоціненного природного  ресурсу – чистої води.

 

556 переглядів